A&B Nano White Logo
Florürsüz Diş Macunu

Florürsüz Diş Macunu

Vücudumuzdaki kemiklerin yapısında bulunan flor ağız yoluyla çeşitli yiyeceklerde (doğal yollarla) sistemik dolaşıma katılırlar. Ancak fazla flor alımının toksisite (zehirlenme) riski vardır. Özellikle küçük çocuklarda florürlü diş macunlarının ebeveyn denetiminde kullandırılması gerekir. Aksi taktirde yutulması ve zehirlenmeye yol açması kaçınılmaz olabilir.

Florürsüz Diş Macunları, florüre alternatif içerikleriyle piyasada sunulmaktır. Ancak bu içeriklerin biyolojik uyumlu olması gerekir. Yani yanlışlıkla da olsa yutulduğunda veya ağız içi dokularla temasında zarar vermemesi gerekir.

Florürsüz Diş Macunu A&B NANO WHİTE zengin içeriğindeki Hidroksi Apatit ile dişin yüzeyindeki çatlakları onarırken, koruyucu bir katman oluşturarak asit saldırılarına ve çürüklere karşı dişin sertliğini de artırır.

Olası yutulması durumunda ise Hidroksi Apatit kristalleri mide asidinde zararsız bir şekilde çözünür. Yapılan bilimsel çelışmalarda A&B NANO WHİTE Florürsüz Diş Macunu içeriğindeki Hidroksi Apatit, çürüğe karşı etkinliğinin florürden daha az olmadığı kanıtlanmıştır.

Yüksek etkiyi görmek için; kuru fırçalama diye bilinen (su kullanmadan) fırçalama sonrasında yine suyla çalkalamadan sadece tükürmek yeterlidir.

Florür doğada bulunmanın yanı sıra insan vücuduna dışarıdan içecek ve yiyeceklerle alınabilen bir elementtir. Flor alımlarında herhangi bir zarar olmayıp her maddede olduğu gibi fazla olması halinde vücutta toksik bir zehirlenme oluşabilir. Özellikle çocuklarda florür kullanımı bu nedenle kısıtlanmalı ve mutlaka ebeveyn kontrolünde diş fırçalanması florür bulunmayan diş macunlarıyla sağlanmalıdır.
A&B NANO WHİTE diş sağlığı açısından oldukça hassas bir içeriğe sahip olan florürsüz diş macunu piyasaya sunarak güvenilir bir şekilde kullanılmasını amaçlar. İçeriğinde yer alan tüm maddeler ağız ile uyumlu olup herhangi bir zarar oluşturmadan diş sağlığını korumaya yöneliktir. Çatlakları onararak dişin çürümesini yavaşlatarak dişin sertliğini arttırır özellikte olup son derece sağlıklı bir diş yapısına ulaşılması sağlanır.
Florürsüz diş macunu kullanımı özellikle çocukların kullanılmasında fayda sağlayan macunlar olup yutulmasında da herhangi bir sakınca bulunmaz. Çocuklarda yutulmasının zararsız olmamasının da en önemli nedeni mide asidi içerisinde kolaylıkla çözünebilmesidir. Güvenli ve sağlıklı tüketim ürünü olarak günümüzde de sıklıkla aranan diş macunları çeşitleri arasında bulunur. 


Florürsüz Diş Macunu Faydaları


Ağız ve diş sağlığı, bakımı, temizliğinin sağlanması açısından birçok farklı ürün piyasada yer alır. En önemlisi ve ihtiyaç duyulanı ise florür kullanılmadan üretilmiş olan diş macunlarıdır. Florürsüz diş macunu özellikle çocuklar açısından büyük fayda sağlayan diş bakımı ürünleri arasında yer alır. Yutulması halinde herhangi bir zararı bulunmayan bu diş macunlarının yetişkinler içinde kullanımı uygundur.
İçeriğinde florür bulunmayan diş macunları bakterilerin temizliğini sağlarken aynı zamanda ağız bakımı yaparak ferahlık kazanmasına yardımcı olan ürünlerdendir. Florür miktarının fazla alınmasını engelleyerek herhangi bir hastalığa sebep olmadan ağız ve diş sağlığını korumaya yarayan faydalı diş macunlarındandır.
Günde iki kez diş fırçalanmasının sağlıklı olmasından dolayı mutlaka florür içermeyen diş macunlarıyla temizleme sağlanmalıdır. Diş plaklarını dışarıdan temizleyerek dişlerin çürümesini engellemeye yardımcı olur. İçeriklerinde herhangi bir kimyasal içermemesinden dolayı insan vücuduna herhangi bir zararı bulunmaz ve aynı zamanda temizleme sağlarken fazla flor alımını önler.


Çocuklarda Florürsüz Diş Macunu Kullanımı


Florürün fazla alımı vücuda etki yaparak istenmeyen sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle bebeklik döneminden itibaren çocuklarda florür alımı kısıtlanmalı ve fazla alınmasına engel olunmalıdır. Diş sağlığı bebeklik döneminden itibaren önemli bir yer aldığı için tercih edilen ağız bakım ürünleri içeriğinde florür bulunmayan diş macunları kullanılmalıdır.
Çocukların kemik gelişimleri ve zekâ düzeylerini etkileyebilecek olan florür kullanımı diş macunlarıyla engellenmelidir. Florür içermeyen diş macunlarının kullanımı sırasında yutulması halinde zararı olmadığından güvenilir olacaktır. Özellikle çocuklarda doğal içeriklere sahip ve florür içermeyen diş macunları kullanımına özen gösterilmesi gereklidir.


Florür İçermeyen Diş Macunları ile Ağız Bakımı


İçeriğinde florür bulunmayan diş macunları oldukça güvenli ve sağlıklı bileşenlerden üretilir. A&B NANO WHİTE bünyesindeki florürsüz diş macunu ağız ve diş bakımını en güzel şekilde sağlarken aynı zamanda içeriğinin doğal olmasından dolayı herhangi bir zararı bulunmaz. Fazla alınmaması gereken flor miktarını önleyerek sağlıklı bir şekilde diş çürüklerini önlemeye fayda sağlayan içeriğe sahiptir. Düzenli kullanılmasıyla ağız ve diş üzerinde yer alan bakterilerin temizlenmesi, ferahlık sağlanması ve ağız bakımının kolay bir şekilde yapılmasına son derece yardımcı bakım ürünlerindendir. Diş çürüklerinde tam koruma sağlayarak plak oluşumunun önüne geçmeye yardımcı olur. Sağlıklı ve güvenli olmasından dolayı florür içermeyen diş macunları günümüzde sıklıkla tercih edilen diş bakım ürünleri arasında ilk sırada yer alır.

 

A&B Nano White Logo