A&B Nano White Logo
Diş Hassasiyeti

Diş Hassasiyeti

Dişlerimizin ağızda görünen kısımları yüksek sertlikte ve dirençteki mine tabakasıyla kaplanmıştır. Bu tabaka ise mikroskopla bakıldığında prizmatik yapılardan oluşur. %97 gibi büyük oranda bu yapıları oluşturan madde ise Hidroksi Apatit’tir.

Mine tabakasının altında ise daha yumuşak ve geçirgenliği fazla olan dentin tabakası bulunur. Bu tabaka da ise dişin sinirlerine doğru uzanan on binlerce tübül ( uzun, ince borucuklar) bulunur. İşte Diş Hassasiyetinin gerçekleştiği alan tam da burasıdır. Peki Diş Hassasiyeti nasıl oluşur?

Tükettiğimiz gıdaların ağızdaki bakteriler tarafından parçalanmasıyla ortaya çıkan asit veya direk olarak tüketilen asitli gıdalar ve içecekler, minenin yapısının bozulmasına yol açar ( Deminerilizasyon). Özellikle minenin ince olduğu dişeti kenarlarında minenin tamamen ortadan kalktığı durumlarla da karşılaşılmaktadır.

Diş sıkma gibi travmatik durumlarda minede oluşan erimeye bağlı olarak Diş Hassasiyeti gelişir. Tırnağınızın takıldığı çentik şeklindeki alanlar buna örnek sayılabilir.

Dişeti hastalıklarına bağlı olarak kemik erimesi, dişeti çekilmesi sonucunda diş köklerinin açığa çıkması yine Diş Hassasiyetini beraberinde getirir.

Dişlerimizin kullanımına bağlı olarak yaşımız ilerledikçe mine yüzeyinde oluşan çatlaklar da Diş Hassasiyetinin başka bir şeklidir.

Diş Hassasiyetine çözüm olarak etkeni ortadan kaldırmak, tıbbi hekim müdahalesi uygulamak ilk sırada olmalıdır.

Aynı zamanda semptomları gidermek için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Bunların başında Potasyum Nitrat ile sinir uçlarını bloke ederek Diş Hassasiyeti önlenebilir. Bir diğer yöntem de dişin yapısında ana bileşen olarak bulunan Hidroksi Apatit takviyesidir. Uygun oranda düzenli olarak yapılacak takviye Diş Hassasiyetine karşı alınacak etkili bir yöntemdir.

A&B NANO WHİTE diş macunu içeriğindeki nano Hidroksi Apatit kristalleri ile mine ve dentindeki aşınan veya çatlayan yüzeyleri onarır, koruma sağlar. Minenin sertlik direncini artırır. Potasyum Nitrat sayesinde ise eş zamanlı olarak Diş Hassasiyetiyle savaşır.

A&B Nano White Logo