A&B Nano White Logo
Flor İçermeyen Diş Macunu

Flor İçermeyen Diş Macunu

Diş sağlığınızı korumak için dişlerinizi her gün düzenli olarak fırçalamanız yetmeyebilir. Kullandığınız diş macunu ürününün dişlerinizin yapısına ve ihtiyacına uygun olması gerekir. A&B Nano White ürün yelpazesinde flor içermeyen diş macunu veya doğal diş macunu ürünleri arasından kendi ihtiyacınıza göre en doğru seçimi yapıp avantajlı fiyatlarla sipariş verebilirsiniz.

Son dönemde ağız sağlığı gündemindeki en sıcak konulardan biri olan florürsüz diş macunları üzerine yaptığımız araştırmalar doğrultusunda Florürsüz diş macunları ağızdaki diş plağını diğer bir deyişle bakteri plağını temizler ve mekanik olarak ortamda bir temizlik sağlar. Ancak eğer kişinin diş çürüğüne eğilimi varsa, diş çürüğü riski yüksekse, diş çürüğü yapan bakteri miktarı yüksek ve şeker tüketimi de fazla ise o zaman bu diş macunları diş çürüğünü engelleme konusunda yetersiz kalabilir. Son zamanlarda, organik veya vegan özellikteki diş macunlarına doğru bir yönelim var. Özellikle anneler, küçük çocuklarını çeşitli kimyasallardan korumak için bu diş macunlarına yönelmektedirler.

American Dental Association'a yaptığı araştırmalara göre, özellikle iki yaş ve altındaki çocuklara diş macununu tükürmeyi öğretmenin zor olduğu dönemlerde, çocuk çok fazla florür yutabilir. Dolayısıyla, çok fazla florürün alınmasında, diş fluorozuna (dişlerdeki beyaz lekelere) neden olur. Bu özel durum, dişlerde renklenmeye veya çukurcuklanmaya neden olur. Bu durum, kahverengi lekeler, dağınık beyaz noktalar veya beyaz lekeler şeklinde görünebilir. Hatta dişler pürüzlü gibi görünebilir.

Flor İçermeyen Diş Macununun Faydaları

Birçok insan, diş çürümesini azaltmaya yardımcı olduğu bilinirliği açısından florürlü diş macunu almanız gerektiğini varsayar. Popüler inanışın aksine, florür çürümeyle savaşmak ve çürükleri önlemek için tek çözüm yolu değildir ve florür tüketiminde potansiyel bir zarar vardır. Diş hekimleri, sağlıklı dişler ve diş etleri için en önemli adımın her gün düzgün bir şekilde fırçalamak ve diş ipi kullanmak olduğunu bilir, bu nedenle florür, sağlıklı dişler ve diş etleri için bir çözüm değildir. Bu makale size florür ve florür içermeyen bir diş macunu kullanmanın neden faydaları olduğu hakkında biraz daha bilgi sağlayacaktır.

Florin kimyasal element, florürün türetildiği şeydir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, diş macunu markalarının %75-%95'inin florür içerdiği tahmin ediliyor. Florürlü diş macunu, ilk yıllarda çocuklar için sağlık riskleri oluşturmaktadır. Diş macununun arkasındaki uyarı, altı yaşın altındaki çocukların çoğunun tüküremeyeceği gerçeğine odaklanıyor. Ciklet aromalı parlak renkli diş macununu yutmaları onlar için cazip gelebilir. Ağız yoluyla takviye halinde günde 20 mg'dan daha yüksek florür seviyeleri almak veya yüksek miktarlarda yutmak güvenli olmayabilir. Sadece yutmasını önlemek de çözüm değil sonuçta sindirim ağızda başlıyor. Yan etkiler, zayıflamış kemik ve bağların yanı sıra kas ve sinir sistemi problemlerini içermektedir.

Florun Zararları

  • Flor altmıştan fazla enzimi inaktive etmektedir.
  • Flor immün sistemi deprese etmektedir.
  • Flor kanserojen özelliklere sahiptir.
  • Flor toksisitesinde dişlerde siyah lekelenmeler (florozis), kemik ve diş bozuklukları oluşturur
  • Yüksek dozda flor çocuklarda zekâ geriliğine yol açar.
  • Flor fare beyninin belirli alanlarında birikmekte, davranışları ve öğrenme kapasitesini olumsuz yönde etkilemektedir.
  • Flor takviyesi kalça kırıklarını artırır.
  • Florlu su kullananlarda kas ağrısı, halsizlik, yorgunluk, mide bulantısı, karın ağrısı gibi semptomlar gelişir.

Bembeyaz ve parlayan dişler hemen hemen herkesin hayalidir. Bazen dişlerimizi düzenli olarak fırçalasak ve gerekli bakımı yapsak dahi yeterli beyazlığa kavuşturamayabiliriz. Dış etkenler şöyle bir kenarda dursun, diş beyazlığı genetik bir durum olabilir. Ancak A&B Nano White’ın geliştirdiği florürsüz diş macunu sayesinde bembeyaz ve sağlıklı dişlere kavuşabilirsiniz.

A&B Nano White Logo